Om Moving Moments

I samarbejde med Krudttønden lykkedes det mig under Copenhagen Jazzfestival 2015 at skabe muligheden for at virkeliggøre mit store ønske om at skabe en forestilling, der favner de tre sanselige elementer. Lys (det visuelle), bevægelse (dans) & lyd (musik). Forestillingen har jeg kaldt Moving Moments. Bevægelige og bevægende dynamikker og energier i et komponeret og improviseret udtryk, der er afhængigt af øjeblikket. De medvirkende er danserne Anne Nyboe & Joel Fritzon. Lyskunstneren Martin Danielsen og musikerne Anders Filipsen, Niclas Knudsen, Jesper Lundgaard, Espen Laub von Lillienskjold & Christina Dahl.

Alexandre Bourdat har lavet koreografi til forestillingen.

Jeg har med forestillingen Moving Moments ønsket at skabe en oplevelse, der favner og afspejler livet og ytres i et fælles udtryk, der er afhængigt af den menneskelige kommunikation og dets energier.

Det er et øjebliks rum, der i fællesskab skabes af lyset, dansen og musikken og tager afsæt i mine kompositioner – et musikalsk univers, der har fortællinger som fundament, men som kan tage alle retninger, afhængigt af de medvirkendes udfoldelse i rummet. Øjebliksbilleder der afspejler livet og rummer dets skrøbelighed og kontraster. Inderlighed – yderlighed. Det smukke – det grimme. Musik, billeder og fortællinger kommer til mig som en samlet helhed. De er uadskillelige. Ambitionen er at skabe en forestilling, hvor alle har et samhørighedsforhold, der afspejles i et komponeret og fælles improviseret udtryk. Sanseligt, enkelt og luftigt. Vildt, skørt og kaotisk. Fortællingerne skal ikke nødvendigvis klargøres, men publikum kan selv danne deres egne i rummet, der skabes af lyset, dansen og musikken.

Jeg har en drøm om at udvikle Moving Moments til at kunne opføres flere steder og måske i længere perioder – kulturhuse, spillesteder, teatre, institutioner og erhverv for at videregive et budskab om at skærpe sanserne, erkende energierne imellem hinanden, udvikle kommunikationen og skabe større empati, bevidsthed og forståelse i menneskelige relationer med udgangspunkt og i rummelighed over for dem vi er.

Forestillingen er støttet af Beckett Fonden, Dansk Kapelmesterforening og de kollektive Gramex-midler.

Videoerne og foto er lavet af Maria Sattrup og Joachim Høst (sattruphost.dk)

Forestillingen opføres næste gang 4. juli 2016 kl 20 i Krudttønden i København.

Fra forestillingen