Moving Moments

I samarbejde med Krudttønden lykkedes det mig under Copenhagen Jazzfestival 2015 & 2016 at skabe muligheden for at virkeliggøre mit store ønske om at skabe en forestilling, der favner de tre sanselige elementer. Lys ( det visuelle), bevægelse (dans) & lyd (musik). Forestillingen har jeg kaldt Moving Moments.

Bevægelige og bevægende dynamikker og energier I et komponeret og improviseret udtryk, der er afhængigt af øjeblikket. De medvirkende er danserne Anne Nyboe & Joel Fritzon. Lyskunstneren Martin Danielsen og musikerne Anders Filipsen, Niclas Knudsen, Jesper Lundgaard, Espen Laub von Lillienskjold & undertegnede.

Jeg har med forestillingen Moving Moments ønsket at skabe en oplevelse, der favner og afspejler livet og ytres I et fælles udtryk, der er afhængigt af den menneskelige kommunikation og deres energier.

Fra forestillingen i Krudttønden

Det er et øjebliks rum, der i fællesskab skabes af lyset, dansen og musikken og tager afsæt I mine kompositioner – et musikalsk univers, der har fortællinger som fundament, men som kan tage alle retninger afhængigt af de medvirkendes udfoldelse I rummet. Øjebliks billeder der afspejler livet og rummer dets skrøbelighed og kontraster. Inderlighed – yderlighed. Det smukke – det grimme. Musik, billeder og fortællinger kommer til mig som en samlet helhed. De er uadskillelige. Ambitionen er at skabe en forestilling, hvor alle har et samhørighedsforhold, der afspejles I et komponeret og fælles improviseret udtryk. Sanseligt, enkelt og luftigt. Vildt, skørt og kaotisk. Fortællingerne skal ikke nødvendigvis klargøres, men publikum kan selv danne deres egne I rummet, der skabes af lyset, dansen og musikken.

Jeg har en drøm om at udvikle Moving Moments til at kunne opføres flere steder og måske I længere perioder – kulturhuse, spillesteder, teatre, institutioner og erhverv for at vidergive et budskab om at skærpe sanserne, erkende energierne imellem hinanden, udvikle kommunikationen og skabe større empati, bevidsthed og forståelse I menneskelige relationer med udgangspunkt og I rummelighed over for dem vi er.