Heartbeats

Den danske saxofonist Christina Dahl har samlet et stjernespækket hold af musikere omkring sig til en Danmarksturne hvor alt kan ske!

Heartbeats består af en lille perlerække af yngre danske jazzmusikere, der spiller en musik, der ikke tidligere er hørt i Danmark. Med hver deres personlige udtryk og improvisatoriske formåen, gør de gruppen til en unik oplevelse:

Frands Rifbjerg
Daniel Franck
Carsten Dahl
Kæv Gliemann
Michael Finding
Jesper Riis
Mads Hyhne
Christina Dahl

I efteråret 2003 udgav Stunt Records CDén Heartbeats. Orkestret er siden hen blevet modtaget meget entusiastisk af såvel presse som publikum.

I en årrække har jeg eksperimenteret med forskellige genrer og konstellationer i eget navn. Komponeret og arrangeret for big bands, større og mindre jazz og klassiske ensembler.  Nu har jeg fundet frem til en lyd, hvor jeg smelter det hele sammen. Alt kan ske!

Musikken er en soul fuld hybrid af elementer hentet fra de store blues saxofonister såsom; Stanley Turrentine, King Curtis, Junior Walker, Ben Webster, Archie Shepp. Musikken er samtidig en fusion af mere moderne scratch, hip hop, st. Cermain samt funky weiberhood a la Eddie Harris´ mere humoristiske jazzede men også til tider poppede stil.

Christina är en riktigt skicklig och tekniskt driven musiker med en stor, bärende och självsäker ton.

Bo Levander, Jönköpings-Posten

Først og fremmest skal du nyde skiven for Christinas piskeflødefede saxspil. Jazz, som tør gå på natklub og være sin livsglæde bekendt…..

Spilleglæde og gode temaer forlader dansegulvet hånd i hånd efter at have gjort deres bedste. En af årets uomgængelige jazzudgivelser.

Bent Stenbakken, Nordjyske Stifttidende

…Sansat stortonad tenor, á la Dexter Gordon….vackert spel….charmigt spel av samtliga medverkande…helt uppenbart skön avslappad lyssning, så som vi ibland vill kopple av till och bare njuta.

Thord Ehnberg, Nöje

…Christina Dahl versteht es durch ihren Charme die Hörer in ihren Bann zu ziehen“.

Sonnymoon

…auf Heartbeats zeigt sie zudem, über was für ein feines Jazz-Feeling sie verfügt“………Heartbeats ist ein Album, das- durchaus im positiven Sinne – dem lange bewährten Mainstream-Charakter entspricht. Professionelle Instrumentalisten spielen jazzige, swingende Eigenkompositionen, deren groovender Sound gut hörbar, tanzbar und somit absolut “ein Vogue” ist.

Peggy Thiele, Jazzdimensions

Christina Dahl leverer nogle fede soler….Rytmegruppen holder numrene i kog med en utrolig energi og en god portion galskab, som smitter de andre, så det til sidst er ren musikalsk legeplads.

Christian Vendelbo Rasmussen, Soundvenue

Soul, house, smooth’n’mellow underholdningsmusik og dansant hipster-jazz i et hidtil uhørt miks – og så er det endda Made in Denmark.

Hallo!…..Christina Dahl kan både spille sin Webster-blues og mere til og tilmed skaber en personlig lyd… Yup, Christina Dahl holder.

Peter Rahbek, Jazzspecial

Den danske jazzmusiker, Christina Dahl, har igennem flere år markeret sig på den danske jazz-scene. Netop som klassisk jazzmusiker. Og uden egentlig at få sit stof udover skitseplanet. Det er således som om, der igennem alle årene har været noget tilbageholdt over tenorsaxofonisten. Ikke bare noget ydmygt, men noget kontrolleret, noget pænt. Derfor er det også en forrygende oplevelse at lægge ører til denne hendes nye cd, som er langt mere sexet, saftig og svedig, end vi er vant til. Christina Dahl overrasker således med en mere direkte og swingende stil, med fede grooves og funky beats på denne nye jazz-cd, som låner heftigt fra r&b og blues. Om det så er ægteskabet med pianisten Carsten Dahl, der har modnet hende eller gjort hende fri af nogle snærende bånd og fået hende ind i et andet felt, er svært at sige. Men Carsten Dahl er i hvert fald stærkt medvirkende på cd’en både som musiker og komponist. Og dét har helt klart haft en betydning. Det felt, parret sammen indtager på Heartbeats, klæder dem begge. Og de klæder hinanden. Det mere pågående og løsslupne, fremdriften, det fuldtonede følelsesudtryk, som er varemærket her, rummer perspektiver.

Anmeldelse i Jazz Special af Ivan Rod