Free your Mind – Omtale

Hør

Ivan Rod, Gaffa

Der er ingen tvivl om, at Christina Dahl Heartbeats fungerer, live. Ingen tvivl om, at bandets beat, drive og udadvendthed er aldeles nærværende, på scenen. Men at dét er tilfældet, er ikke ensbetydende med, at energien forplanter sig til den enlige lytter, der sidder i sin stue med sine hørebøffer. For dét er en vanskelig sag. Men i netop dette tilfælde lykkes det at få energien, gnisten, det groovy ud, på cd. Og dét såvel i langsomme, stilfærdige ballader såsom Look A Star Is Following Me, i mere tungt, drævende, feel-good numre som Heartbeats, eller i mere uregerlige, udadrettede numre som Slip Away. I alle tre tilfælde er forbindelsen fra scenen til hørebøfferne intakt, stemningen fra scenen overført til cd’en. Og dét er altså en præstation. Free Your Mind er groovy jazz iblandet et stænk soul og en knivspids funk. Der er passager af smooth-jazz på cd’en. Men det generelle indtryk, som cd’en efterlader, er højenergisk jazz. Man kan således som lytter blive noget forpustet. Ja, ramt af forhøjet blodtryk. Men godt gået, godt spillet sammen – det er det.

Christina Dahl imponerer

Christina Dahl har en vibrato, der får en til at mindes Ben Webster. Hendes tenorsaxspil når i skønhed nye højder.

 

Ib Olsen, Arbejderen 1/11 2006

Christina Dahl indleder på cd`en Heartbeats med nummeret Free Your Mind, hvor der også er korsang på. Og det foregår altsammen i et hæsblæsende tempo.

De første tre numre er vel nærmest fusions-jazz eller jazz-rock. De sidste fem numre de absolut de bedste. De første tre er til at undvære.

Cd`ens tilhørende hæfte indeholder en samling fotografier af den smukke Christina Dahl, så du får både til øjet og øret ved at købe denne cd.

Cd`ens sidste nummer ‘Don`t Mess Around With Mom’ er en ualmindelig smuk afslutning. Christina Dahl har her et vibrato, der får en til at mindes Ben Webster.

Hendes tenorsaxspil på denne cd når i skønhed nye højder. Hun bliver bare bedre og bedre.

Mads Hyhne, trombone gør sig flot bemærket. Hans spil er fint afdæmpet. Øvrige medspillere er Jesper Riis, trompet og flygelhorn. Carsten Dahl, piano. Kæv Gliemann, keyboards. Michael Finding, percussion. Daniel Franck, bas og Frands Rifbjerg, trommer. De er alle medvirkende til det gode resultat.

 

←Tilbage til omtaler