Danseforestillingskoncert i Krudttønden

Tirsdag 7/7 2015 kl. 20.00 i Krudttønden (Serridslevvej 2, 2100 Ø)

Jeg har komponeret musik til en dansekoncert  i Krudttønden. Jeg glæder mig helt vildt til at fremføre den!

Her er en beskrivelse af forestillingen:

I dette møde imellem dansen, lyset og musikken skabes et samhørigheds forhold, der favner og afspejler livet og gør det til en sanselig oplevelse.

De sanselige energier ytres i et fælles øjebliksrum, der er afhængigt af den menneskelige udfoldelse og evnen til at kommunikere og gøre det til et en helhed i et fælles udtryk.

Øjeblikket tager afsæt I et komponeret, skitseret musikalsk univers af Christina Dahl, der har hisorier som fundament, men som kan tage alle retninger .

Sanseligt, enkelt og luftigt. Vildt, skørt og kaotisk. Det er et øjeblik, der i fællesskab skabes af lyset, dansen og musikken.

Det er en stor glæde at Krudttønden har skabt muligheden for at virkeliggøre drømmen om dette møde.

De medvirkende er danserne Anne Nyboe & Joel Fritzon. Lyskunstneren Martin Danielsen og musikerne Niclas Knudsen, Anders Filipsen, Jesper Lundgaard, Espen Laub von Lillienskjold & Christina Dahl.

Joel Fritzon
Joel Fritzon

Joel Fritzon, svensk danser. Uddannet ved Statens Scenekunstskole 2011. Har undervejs i sin uddannelse været udvekslingsstuderende hos Codarts Rotterdam Academy i 2010. Joel blev ansat hos Dansk Danseteater som aspirant i direkte forlængelse af sin afgang fra Statens Scenekunstskole. I 2012 tog Joel samtidigt en Postgraduate Diploma i Performance ved London Contemporary Dance School. Hos Dansk Danseteater, hvor Joel var ansat fra 2011 til april 2015, har han primært arbejdet med kunstnerisk leder Tim Rushton. Derudover har Joel i kompagniets regi danset for koreografer som Kim Brandstrup, Örjan Andersson, Itzik Galili, Wang Yuanyuan, André Mesquita, Alessandro Sousa Pereira og Fabio Liberti. I den anmelderroste forestilling Lovesongs, med koreografi af Tim Rushton, har Joel tidligere danset til live jazzmusik. I sommeren 2010 fordybede Joel sig i improvisation og instant composition med 9 andre dansere og 3 musikere på Katie Ducks Summer Improvisation Course i Amsterdam. I forlængelse af dette forløb var Joel medskaber og danser i den improvisationsbaserede forestilling Fear eats Soul med Laura Witzleben opført på Muiderpoorttheater i Amsterdam.

Joel har tidligere arbejdet sammen med Anne Nyboe Kristensen i projektet Fronteiras i Matão, Brasilien. Her underviste de sammen med andre kunstnere børn fra lokale skoler og organisationer.

Fra april 2015 er Joel ansat hos Royal Opera House, London, som danser i operaproduktionen Król Roger med instruktør Kasper Holten og koreograf Cathy Marston. Martston og Joel fortsætter deres samarbejde til Sommerballetten 2015 med produktionen Lolita på Bellevue Teater.

Joel er igang med at starte et nyt improvisationskollektiv, som fra efteråret 2015 er tiltænkt at arbejde sammen med et fast musikensemble.

Anne Nyboe
Anne Nyboe

http://annenyboe.dk/gallery/

Anne Nyboe er en dansk danser / performer / koreograf / lærer, bosiddende i København. Anna er uddannet på Skolen for Moderne Dans (2011), Oslo National Academy of Arts og Iwanson School of Contemporary Dance. Hun har arbejdet og turneret som danser og performer med Uppercut Danseteater (DK), Cantabile 2 (DK), the Israeli Choreographers Yossi Berg & Oded Graf Dance Theatre (IL), Carte Blanche (DK), Willi Dorner (AT) og flere. Anne underviser i moderne dans, jazz og creative dance.

Martin Danielsen
Martin Danielsen

Martin Danielsen er autodidakt lystekniker samt lysdesigner og har siden 2004 arbejdet freelance med forskellige projekter. Martin har gennem tiden arbejdet med en del udenlandske projekter. Martins baggrund som teatertekniker og lysdesigner startede med at tage form 1998 på West Cheshire College’s teaterteknisk linje i England. Efterfølgende var Martin ved Rampelyset i Odense, Dansk Lyd & Lys Udlejning, Future Light samt Canatbile 2. Martin rejste i 2002 til Sverige, hvor han har arbejdet på forskellige spillesteder, samt teatre, som bl.a lystekniker, scenemester og lysdesigner. I 2010 flyttede Martin tilbage til København, hvor han har arbejdet som lystekniker, scenemester og lysdesigner for bl.a.Teatret Zeppelin, Dansk Dansk, Von Baden, Dansehallerne, Cantabile 2 og Mutecom.

Christina Dahl (ts), Niclas Knudsen (g), Anders Filipsen (p), Jesper Lundgaard (b) & Espen Laub von Lilienskjold (dr)

Orkestret består af Jesper Lundgaard, der spiller med stor virtuositet og er en internationalt anerkendt bassist; Espen Laub von Lilienskjold, en fantastisk trommeslager, der er i stand til at følge musikken betingelsesløst med stor musikalsk energi, Niclas Knudsen, en stor guitarist med en stor personlighed, der er i stand til at udtrykke sig frit og lyrisk og Anders Filipsen er foruden pianist også komponist og bevæger sig på overbevisende måde frit i stilarter. Samt Christina Dahl der har komponeret musikken.

Alle musikerne fungerer som solister, hvor det er muligt at skabe et rum for personlig originalitet og fri kommunikation. Orkestret spiller med frihed og dynamik, der kommer til live i et rummeligt og legende fælles ensemble.